MOZZARTSPORT: Abubakar promovisan u Kini! Dobijaće i bonuse za golove

February 28, 2016 U medijima

men

Finansijski sjajan posao za Partizan, Oumaru debituje za Šenžen 12. marta.

Abubakar Oumaru je od četvrtka i zvanično fudbaler Šenžena.

mozzartDan pre kraja prelaznog roka u Kini, dosadašnji napadač Partizana obavezao se tamošnjem drugoligašku na vernost, čime je okončana jedna od transfera saga koje su ove zime potresale Humsku 1.

Kamerunski špic je najpre prošao lekarske preglede, a zatim potpisao ugovor na dve godine, u prisustvu čelnih ljudi Šenžena, kao i menadžera Darka Ristića iz agencije Internešenel sport ofis, koja je i letos posredovala u dolasku Oumarua među crno-bele.

kin

 

Ovim poslom zadovoljne su sve tri strane. Šenžen je dobio napadača kome neće biti teško da se prilagodi zahtevima kineskog fudbala, jer je u najmnogoljudnijoj državi sveta igrao u periodu od 2006. do 2008, sam Abubakar je dobio četiri puta unosniji ugovor nego na Topčiderskom brdu (450.000 evra po sezoni, plus bonusi na ime određenog broja utakmica, golova i povodom eventualnog plasmana u tamošnju Superligu), dok je Partizan prošao još bolje.

Na ime obeštećenja klub iz Humske je dobio 1.200.000 evra plus 15 procenata od naredne prodaje Abubakara, što je svakako više od početne ponude Kineza (800.000 evra) i čista zarada, imajući u vudu činjenicu da je Oumaru letos stigao kao slobodan igrač.

Abubakar Oumaru je za Partizan odigrao 26 utakmica, postgao je deset, a namestio četiri gola, a priliku da debituje za novi klub imaće 12. marta, za kad je zakazan početak Druge lige Kine.

Izvor: http://www.mozzartsport.com/vesti/foto-vest-abubakar-promovisan-u-kini-dobijace-i-bonuse-za-golove/128747

Jezici / Languages