NOVOSTI: Đurđević, mašina koja ne staje!

March 13, 2017 U medijima

novosti

Pre samo pola godine mnogi su skeptično vrteli glavom kada je Marko Nikolić u smiraj prelaznog roka odlučio da napad Partizana ojača Urošem Đurđevićem koji prethodno u Holandiji i Italiji nije uspeo da pronađe mesto pod suncem. Danas kada je kapiten mlade reprezentacije strašnom serijom golova u crno-belom dresu “kupio” i Slavoljuba Muslina svi se slažu u oceni da klub iz Humske ima napadača koji može da se definiše kao mašina koja ne staje.

vn

Glad za golovima koja se toliko često kao otrcana fraza vezuje uz klasične špiceve u Đurđevićevom slučaju to svakako nije. Tu njegovu fanatičnost i konstantnu ambiciju da se prevari protivnička odbrana i zatrese mreža slikovito je tokom pripremnog perioda objasnio šef struke Marko Nikolić.

– Dobro je što je Uroš postigao gol, večeras će moći mirno da spava.

I zaista Đurđević je tokom dosadašnjeg polugodišnjeg mandata u Partizanu pokazao da za njega ne postoji razlika među utakmicama. Po snegu protiv BSK iz Borče na startu priprema ili u derbiju pred 40.000 svedoka na stadionu i milionskim tv auditorijumom Uroš ima samo jedan cilj – lopta u mreži.

– Kada me je pozvao Marko Nikolić nisam imao dilemu, želeo sam da se vratim na fudbalsku mapu. Sada na najbolji način koristim šansu koja mi se ukazala. Ovo je definitivno sezona iz mojih snova i nadam se da će se tako i nastaviti – rekao je nedavno Đurđević u intervjuu za jedan italijanski portal.

Udarna igla crno-belih ima priliku već danas protiv lučanske Mladosti (13 – Arena 1) da dostigne Brazilca Leonarda koji mu na vrhu liste strelaca Superlige beži samo za gol. Sa sedam golova u poslednjih sedam prvenstvenih duela Đurđević je došao do brojke od 20 pogodaka na 21. odigranoj utakmici u dva domaća takmičenja i mladoj reprezentaciji Srbije. Prekomanda u najjači državni tim stigla je kao logična posledica fantastičnih partija.

– Zaista je fenomenalan osećaj naći se na spisku najjače državne selekcije. Zatrpan sam porukama i pozivima i čini mi se da još nisam svestan šta mi se dogodilo. Stigao sam na jedan mnogo više nivo, ali takav sam karakter da se ne plašim nijednog izazova – podvukao je Đurđević po saznanju da Slavoljub Muslin računa na njega u predstojećem kvalifikacionom meču protiv Gruzije 24. marta u Tbilisiju.

PROVUKLA SE SAMO GORICA
STRAŠAN niz koji je započeo u jesenjem delu sezone špic crno-belih nastavio je i u 2017. godinim a jedini rival koji je tokom priprema uspeo da se provuče bez Đurđevićevog golgeterskog pečata je Gorica. Novopečeni “A” reprezentativac je postigao devet golova na šest odigranih utakmica, a u prva tri kola je standardnu “porciju” ispostavljao Radu, Crvenoj zvezdi i Metalcu.

Leave a Reply

Jezici / Languages